Blog

ČTENÁŘSKÁ CHVILKA S PANÍ ČVACHTOVOU – O ČTEČCE

08.12.2013 13:16

ČTENÁŘSKÁ CHVILKA S PANÍ ČVACHTOVOU – O ČTEČCE
    Tablety, chytré telefony, notebooky…. kdo z vás alespoň jedno z tohoto výčtu moderních vymožeností doma nemá? O přestávce se nakláníte nad rameny spolužáků a předháníte se v co nejvyšším hracím skóre. Skládáte skvělou muziku, hodnou ocenění přinejmenším Českého slavíka, prakem střílíte naštvané ptáky po nepřátelských čunících, či masakrujete ovoce pomocí ninja prstu. Otázka zní, čemu tím prospějete? Ano, možná si zlepšíte slovní zásobu různými skřeky. Naučítese, jak se zákeřně zasmát poraženému nepříteli a víte, jak slovně reagovat při pocitu úlevy, ale co když jste vyvolaní a máte mluvit na nějaké téma? Asi těžko vás učitel pochválí, když se mu vysmějete ďábelským smíchem a ani není moc lichotivé, když se vyjadřujete stylem… eee, jako, toto, tentoval, potom a potom, prostě, vlastně to too, apod. Správnému vyjadřování vás hry nenaučí, ale dobrá kniha ano.
      A že vás číst nebaví? Nudí vás obracet listy papíru? A co teprve když má kniha třeba 600 stran? To dokonce někdy i bolí! :) Pokud jste na všechny otázky odpověděli ano, tak pro vás existuje ještě jedno řešení, jak si se čtením poradit – ELEKTRONICKÁ ČTEČKA.
    Jedná se o malou obrazovku, do které pomocí micro USB kabelu nahrajete knihy dle libosti – funguje to vlastně jako velká „fleška“.  Existují čtečky dotykové, nebo klasické s tlačítky. Výhodou je, že si do ní můžete nahrát třeba 20 knih a kdykoliv si snadno vyberete, kterou si zrovna chcete číst. Skvělé je také to, že oproti běžné knize je velmi malá a skladná, takže vám nezabere místo v tašce nebo batohu. Vydrží nabitá i několik dnů a obrovským pozitivem je, že díky speciální obrazovce vás oproti tabletu nebolí oči. Ceny se pohybují zhruba od 1000-7000 Kč. Záleží na tom, co čtečka umí. Některé se dají použít i jako mp3 či prohlížeč internetu – wifi je standardní výbavou těchto zařízení. Takése dají koupit takové, co jsou podsvícené, ale ty už jsou dražší. Elektronických knih je plný internet, můžete si je buď koupit, nebo se dají sehnat i zadarmo (vztahuje se na literaturu, která již není autorsky chráněna).
    A co říct na závěr? Já osobně čtečku doporučuji. Vím, že kniha je kniha a také jich mám plnou knihovnu a přesto, že už svou čtečku mám, tak si klasické knihy kupovat nepřestanu. Ale je docela rozdíl, když jedete na dovolenou a taháte s sebou 5 tlustých knih nebo 1 malou elektronickou čtečku. Navíc věřím tomu, že spojení elektroniky s knihou by vás mohlo fakt bavit :)                                 

Barbara Kovářová
 

—————

První zpráva

03.12.2013 18:05

Dnes byl spuštěn náš nový blog. Prosím sledujte jej, budeme se snažit přinášet vždy aktuální informace. Číst zprávy tohoto blogu je možné i přes RSS kanál.

—————


Štítky

  1. vkz